Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


Προσπαθούν να ξεριζώσουν την ελληνική μας συνείδηση

Προσπαθούν να ξεριζώσουν την ελληνική μας συνείδηση, σταματώντας τις εθνικές γιορτές στα δημοτικά (με πρωτοβουλία των πασοκοδιευθυντών) και τις παρελάσεις της Δευτεροβάθμιας (αποστέλλοντας σχετική εγκύκλιο).
Μόνο οργή και πίκρα μπορεί να νιώσει κάνεις, ακούγοντας από πασοκοδιευθυντές ότι είναι καλύτερα να μην γίνει η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, και η κάθε τάξη να κάνει αν θέλει κάτι, μέσα στην τάξη.

Ο στόχος είναι προφανής. "Δεν πρέπει να στρέφουμε τη νεολαία απέναντι στους φίλους μας τους Γερμανούς που έχουν τη γενική διακυβέρνηση της χώρας".

Μπορεί να παρατηρήσει κάνεις πως μόνο σε σχολεία που είναι, καλός πασόκος διευθυντής, γίνονται αυτά τα ευτράπελα. Προφανώς και με την ανοχή και συνενοχή του Διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται σε κάθε σχολείο, αλλά και με την ευθύνη και συνενοχή και της δημοτικής αρχής που χρηματοδοτεί τα σχολεία.

Ντροπή και στην εκπαιδευτική κοινότητα που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
Που είναι οι σύλλογοι διδασκόντων να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα;
Τι περιμένουν για να αντιδράσουν στα αυτονόητα;

Στη Δευτεροβάθμια πήγε εγκύκλιος που απαγορεύει τις παρελάσεις σε όσα σχολεία έκαναν κατάληψη πάνω από 4 μέρες. Μόνο αν ο Διευθυντής εκπαίδευσης δώσει άδεια μπορεί το σχολείο να συμμετέχει.
Η νεολαία μας αντέδρασε γυρνώντας το κεφάλι στα λαμόγια της εξέδρας επισήμων.
Να υποθέσω πως το 1ο και 2ο Λύκειο Κοζάνης δεν θα συμμετέχει στην παρέλαση, γιατί έκαναν κατάληψη πάνω από 4 ημέρες ή γιατί τους ξεφτίλισαν κλείνοντας την κεφαλή αριστερά;

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής.
Να ξεριζώσει Κάθε ελληνική συνείδηση από μέσα μας, να μας κάνει άβουλα όργανα στα χέρια τον δανειστών έτσι ώστε να ξεπουλάν τη χώρα μας καλύτερα και χωρίς αντιδράσεις.

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, να μην αφήνουμε τη νεολαία μόνη της να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Να μάθουμε την ιστορία μας και να είμαστε περήφανοι για αυτήν.
Φοβερό το άρθρο του κυρίου Μαλάμη http://www.kozan.gr/news.php?item.15807.1 ήταν κάτι που δεν διδαχθήκαμε ποτέ και όπως πάμε τα παιδιά μας τη μικρασιατική καταστροφή θα τη γνωρίζουν σαν "συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης", τον πόλεμο του ᾽40 σαν μια απλή συμπλοκή για κάτι μικροδιαφορές και για το ᾽21 θα λένε "τι καλά που περνούσαμε με τους φίλους μας τους Τούρκους".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου