Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ .ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Απίστευτη δήλωση Σόιμπλε σε Λιου: Πάρτε Ελλάδα, δώστε μας Πουέρτο Ρίκο



apisteuti-dilwsi-oimple-se-liou-parte-ellada-dwste-mas-pouerto-riko


Τον...δραστικό τρόπο με τον οποίο ο Σόιμπλε θέλησε να αποκρούσει τις πιέσεις των Αμερικανών για λύση του ελληνικού προβλήματος...αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο γερμανός υπουργός.

Γνωστοποίησε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως είπε στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού να μας δώσει το Πουέρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ να αναλάβουν την Ελλάδα!


Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις παραινέσεις Αμερικανών αξιωματούχων να προχωρήσει η Ευρωζώνη σε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με το γερμανικό χρέος το 1953, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες και χαρακτήρισε την σύγκριση παραπλανητική, καθώς «η κατάσταση τότε δεν αφορούσε την συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

Αναφερόμενος στην τραπεζική αργία και τα capital controls στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η τραπεζική αργία. Τα capital controls δεν μπορούν να συνεχίσουν για πάντα, σημείωσε.
Δεν υπάρχει χώρος για ελιγμούς στο χρέος

Παραδέχθηκε δε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο όταν λέει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς «κούρεμα», αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι θα συνιστούσε παραβίαση των κανόνων της Ευρωζώνης. Σημείωσε μάλιστα ότι το ενδεχόμενο ελάφρυνσης χρέους θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο «δεν υπάρχει πολύ χώρος για ελιγμούς».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. «Απλώς κάντε το», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων. «Τώρα είναι η ώρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης ώστε να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε. «Η Ελλάδα επιθυμεί να υποβάλει μεταρρυθμιστικές προτάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους της ώστε να πείσει τους διεθνείς πιστωτές για περαιτέρω χρηματοδότηση».

Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να σχολιάσε ότι «δεν μπορεί να βρίσκεται κάποιος μέσα στην ευρωζώνη, ο οποίος δεν αποδέχεται τους κανόνες ή τους παραβιάζει κατ' εξακολούθηση».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σχολίασε ότι ο τωρινός Ελληνας ομόλογός του Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο «συμβατικός» από τον προηγούμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναφερόμενος σε περιστατικό από το Eurogroup της Τρίτης, είπε ότι ο νέος Ελληνας υπουργός αντιλαμβάνεται πως πρέπει να οικοδομηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Για τον ρόλο του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά προγράμματα, σημείωσε ότι δεν υπήρχε αρκετή εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών και για αυτό η Καγκελάριος επέμενε για την συμμετοχή του ΔΝΤ - «και είχε δίκιο».

Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε το παράπονό του, για το ότι έχει στοχοποιηθεί ως πιο αυστηρός αν και προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει, ενώ ήταν το ΔΝΤ που τον προειδοποιούσε πάντα να μην δείχνει τόση γενναιοδωρία προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην τραπεζική αργία και τα capital controls στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η τραπεζική αργία. Τα capital controls δεν μπορούν να συνεχίσουν για πάντα, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου