Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ευτυχως ανοιξε την τηλεοραση του ο Μπενυ και εμαθε οτι δεν βρισκουν τη λιστα.............


Στο ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε η "λίστα Λαγκάρντα Ε.


Τη λίστα παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου τη διαβίβασε στο ΣΔΟΕ. 
Νωρίτερα, ζήτημα νομιμότητας στην αξιοποίηση της λίστας έθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.
Μιλώντας στον Βήμα Fm, ο κ. Διώτης υπογράμμισε πως "δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί".
Την αποστολή της λίστας επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm:
"Όταν ο κ. Βενιζέλος αντιλήφθηκε ότι δεν έχει φτάσει η λίστα στα χέρια του σημερινού ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έστειλε αμέσως το υλικό που του είχε δώσει ατύπως ο (πρώην επικεφαλής του Σώματος) κ. Διώτης, στην κυβέρνηση. Η λίστα υπάρχει, δεν είναι κρυφή και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ζήτημα γύρω από αυτό".
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής, "επομένως δεν μπορούσε να είναι αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας, καθώς αυτό θα ήταν ποινικό αδίκημα".
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Την κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου από την ελληνική Δικαιοσύνη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης επιτίθεται, με βαρείς χαρακτηρισμούς, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον οποίο χαρακτηρίζει "κήνσορα, αποτυχημένο διαπραγματευτή, αναξιόπιστο και ψευδόμενο", υποστηρίζοντας πως "οι πολίτες αρκετά ανέχτηκαν τον κ. Παπακωνσταντίνου".
Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Να έρθουν τώρα στο φως όλα τα ονόματα των καταθετών που κρύβουν μαύρα εκατομμύρια στην Ελβετία. Να δημευθούν άμεσα οι περιουσίες όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και να πάνε στη φυλακή αυτοί, αλλά και όσοι παράγοντες τους καλύπτουν".

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: "Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν το ΚΚΕ όταν υποστήριζε ότι τα 600 δις. που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους, στην Ελβετία είναι μόνο ένα μικρό μέρος του πλούτου που έχουν αρπάξει από το λαό, τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους ή τους τιμητές παίζοντας το κρυφτούλι γύρω από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ".
Ο ΛΑΟΣ σχολίασε: "Αν βγει η λίστα Φαλτσιάνι, θα βγουν πολλά φάλτσα στον πολιτικό κόσμο… Όλοι την έχουν δει και κανείς δεν την έχει δει. Προφανώς είναι τόσο βαριά τα ονόματα που δεν τα σηκώνουν οι ώμοι εισαγγελέων και υπουργών Οικονομικών. Όλα στη φόρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου