Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


Πως, γιατί και από ποιους "σκεπάστηκε" το σκάνδαλο Siemens;


Ένα μικρό ιστορικό και τα συμπεράσματα δικά σας:ΕΔΕ για Siemens ζήτησε ο Μπέζας

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υφυπουργός Οικονομικών...
Αντώνης Μπέζας, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι δόθηκε σε εφοριακούς ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην αποκαλύψουν τους παράνομους λογαριασμούς της Siemens.
Ο υφυπουργός έδωσε εντολή σε οικονομικό επιθεωρητή να λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον επανέλεγχο των χρήσεων έως και το 2003 και να διερευνήσει την πληρότητα και το σύννομο των ελέγχων που διενεργήθηκαν.
Εάν προκύψουν ενδείξεις χρηματισμού θα διενεργηθεί και έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων, που πραγματοποίησαν τους ελέγχους.
Παράλληλα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών συγκροτούνται Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου τα οποία θα διενεργήσουν ελέγχους στην εταιρία Siemens, το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, συγκροτείται Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου, για τη διενέργεια τακτικού (οριστικού) φορολογικού ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων της Siemens, καθώς και άλλο ειδικό συνεργείο ελέγχου για τη διενέργεια επανελέγχου των ελεγμένων χρήσεων της εταιρείας από τη χρήση 1/10/1996-30/9/1997 και μετά.
Επισημαίνεται ότι έργο των ειδικών συνεργείων ελέγχου είναι η σύνταξη όλων των σχετικών εκθέσεων του τακτικού (οριστικού) φορολογικού ελέγχου και επανελέγχου και αποστολή αυτών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την περαιτέρω διαδικασία. 

Ζορμπάς: "Ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου της Siemens, οι Αλογοσκούφης και o Αντώνης Μπέζας"

Ευθείες βολές στη Δικαιοσύνη για αργοπορία στη διεξαγωγή προανάκρισης και κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση Siemens εξαπέλυσε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Ζορμπάς.
Ο μάρτυρας εξεταζόμενος στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε ότι από το 2008 θα έπρεπε κι η Βουλή να είχε ξεκινήσει την έρευνα για την υπόθεση, κρίνοντας ότι ήταν πλούσια και επαρκή τα στοιχεία από τη Γερμανική Δικαιοσύνη και την έκθεση της Debevoise.
Ο Γ. Ζορμπάς, κατονόμασε ευθέως ως "αυτουργούς" της υποβάθμισης την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Αντώνη Μπέζα, ενώ έκανε λόγο για συγκεκριμένες σκοπιμότητες, χωρίς πάντως να τις προσδιορίσει.

Γ. Ζορμπάς: «Δεν ήτο συμπαθής η φάτσα μου»

Ο πρώην εισαγγελέας κατέθεσε ότι τον έδιωξε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης όταν «άρχισε να σκαλίζει» τη Siemens
Σφοδρά πυρά κατά του «γαλάζιου» πρώην «τσάρου» της οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, όπως και κατά του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, εξαπέλυσε ο πρώην εισαγγελέας κ. Γ.Ζορμπάς(φωτογραφία), καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens.

Ο κ. Ζορμπάς συνέδεσε την «εκπαραθύρωσή» του από την Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και την υποβάθμισή της σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έγινε με νόμο που προώθησε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης και υποστήριξε ο κ. Μπέζας, με τα πορίσματα που είχε εκδώσει για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αλλά και με την έρευνα που είχε ξεκινήσει για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

«Δεν ήτο συμπαθής η φάτσα μου και η λειτουργία μου...» ανέφερε με σκωπτική διάθεση ο πρώην εισαγγελέας, ο οποίος κατέθεσε ότι ήδη από τις αρχές του 2007 είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Αρχή στην οποία τον είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά το αρμόδιο υπουργείο «δεν μου ενέκρινε ούτε την προμήθεια χαρτιού,το οποίο δανειζόμασταν από το βιβλιοπωλείο». Ακολούθως, όπως κατέθεσε ο κ. Ζορμπάς, στράφηκε στη διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens με βάση υλικό από την Εισαγγελία του Μονάχου, για το οποίο είπε ότι «ήταν πολύτιμο», εκφράζοντας την ελπίδα οι διάδοχοί του στην επιτροπή, πλέον, για το «ξέπλυμα» να το έχουν αξιοποιήσει.

Ο ίδιος επεφύλαξε ευθείες βολές και κατά των παλαιών συναδέλφων του στο δικαστικό σώμα, και ειδικότερα κατά του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά και του ανακριτή της υπόθεσης κ. Ν.Ζαγοριανού.
Εστιάζοντας κυρίως στη φυγή του διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» κ. Μ. Χριστοφοράκου, καθώς και στην αναποτελεσματική διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα, ο κ. Ζορμπάς κατέθεσε: «Δεν υπήρξε δραστική αντιμετώπιση της υποθέσεως αυτής,της οποίαςη σημασία ήταν η πλέον σοβαρά. Υπήρξαν χειρισμοί κακοί. Υπήρξαν πλημμέλειες, που είναι, σ΄εμένα τουλάχιστον ως νομικό, ακατανόητες».

Μόλις σκεπάστηκε το σκάνδαλο της Siemens, δείτε πως!

Με μιά ιδιαίτερη συμφωνία σε ανώτερο επίπεδο, το μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού κομμάτων και πολιτικών μπαίνει στο αρχείο:
- Η εταιρεία δεσμεύτηκε για επενδύσεις στην Ελλάδα, 700 νέες θέσεις εργασίας και υποτροφίες
- Η Siemens παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ για έργα στη χώρα μας
- Η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις κατά της Siemens και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
- Ελεύθεροι και ωραίοι αυτοί που διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ
- Απομένει η έγκριση του Ε.Βενιζέλου και η κύρωση από τη Βουλή
Μετά από 15 συναντήσεις εκπροσώπων της Ελλάδας και της Siemens μέσα σε 3 μήνες έκλεισε η συμφωνία που μόλις κυρωθεί από τη Βουλή θα δεσμεύει και τις 2 πλευρές.

Τι δίνει η Siemens εκτός από τη συγγνώμη :

-Δήλωση στήριξης προς τη χώρα μας πως θα ξεπεράσει τη κρίση με ταυτόχρονη πρόσκληση σε επενδυτές απ' όλο τον κόσμο

-Δέσμευση πως θα χορηγήσει στη Siemens Ελλάδος, των 600 εργαζομένων, 100 εκατ.ευρώ

-Δέσμευση για δημιουργία εργοστασίου στη χώρα μας με περίπου 700 θέσεις εργασίας

-Παροχή 90 εκατ.ευρώ για εκπαιδευτικά προγράμματα και 100 υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια

-Παραίτηση από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα

Τι δίνει η Ελλάδα :

-Παραιτείται από απαιτήσεις και πρόστιμα κατά της εταιρείας και των στελεχών της, ακόμα και για ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Να θυμηθούμε μερικά ακόμα:

-H Siemens έχει εργοστάσιο στην Ελλάδα που το έκλεισε πριν 2 χρόνια και παρήγαγε ηλεκτρολογικό υλικό.

-Είχε ανακατευτεί με στρατιωτικούς εξοπλισμούς και υποστήριζε για μεγάλο διάστημα τους πυραύλους Patriot

-H επέκταση του μετρό έχει κολήσει τουλάχιστον 5 χρόνια εξαιτίας της φωτογραφικής διάταξης για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού υλικού αποκλειστικά από τη Siemens

-Το ενδιαφέρον τους είναι για μεταφορά περασμένης τεχνολογίας και παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς οι όροι εργασίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί γι αυτούς.

Σταμάτης: “Η Μέρκελ εκβιάζει τους Έλληνες πολιτικούς με το σκάνδαλο SIEMENS” (+ βίντεο)
Αποκάλυψη μεγατόνων είχαμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στην τηλεοπτική εκπομπή “Λαβύρινθος” της ΕΤ3 από τον βουλευτή Δ. Σταμάτη (Ν. Αιτωλ/νίας), σύμφωνα με τον οποίο η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ χρησιμοποιεί την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου με τα ονόματα πολιτικών και κομμάτων που έχουν σχέση με τις προμήθειες της SIEMENS για να εκβιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής το ελληνικό πολιτικό σύστημα ψηφίζει τα μνημόνια εκβιαζόμενο από τους Γερμανούς λόγω αυτής της λίστας. Σύμφωνα με τον Δ. Σταμάτη η Α. Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα διότι γνωρίζει ποιοι πολιτικοί ενέχονται στο χρηματισμό και εκβιάζει και τους ίδιους στις συμφωνίες των μνημονίων!

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Δ. Σταμάτη.

Με άλλα λόγια ... ας προσέξουμε ποιούς θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές!
892fm.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου