Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011


Φημες

Το ευρω θα καταργηθει.
Η ευρωζωνη θα διαλυθει.
Η Ελλαδα θα επιστρεψει στην δραχμη.
Η Ελλαδα θα χρεοκοπησει....ειναι ηδη αλλα μας το κρυβουν.
Θα γινει παγκοσμιος πολεμος.
Η Γερμανια θα φυγει απο το ευρω.
Η Γερμανια θα μεινει στο ευρω αλλα θα δημιουργησει ενα ασθενεστερο ευρω για την....
Ελλαδα.

Αυτο που δεν καταλαβαινουμε ειναι οτι ολα ειναι σχεδιασμενα,οπως ελεγε και ο πρωην διαχειριστης μας"χρειαζομαστε παγκοσμια κυβερνηση και την χρειαζομαστε γρηγορα"το γρηγορα ειναι τωρα.

Οταν λοιπον ολοι αυτοι καταστρεψουν τις οικονομιες των χωρων τους οπως εκανε ο Παπανδρεου με την δικη μας,οταν φτωχοποιησουν τους πληθυσμους τους,οταν η ανεργια φτασει σε ορια πολεμου....

Τοτε θα μας προτεινουν..η μαλλον θα φτιαξουν την παγκοσμια κυβερνηση που τοσο θελουν,για να μας σωσουν και παλι,οπως μας εσωσε το Γιωργακη δυο χρονια τωρα.

Διαβαστε το παρακατω κειμενο,μην πιστεψετε οσα λεει,αλλα σκεφτειτε ...τι απο οσα λεει ηδη γινεται?

http://trueconspiracies.com/

ΟΛΑ ειναι σχεδιασμενα,εμεις δεν αντιδρασαμε,καιρος να γευτουμε το τιμημα της αδιαφοριας μας.

Γιατί “πείραξαν” το έλλειμμα του 2009

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δηλαδή, μισό λεπτό. Η Κομισιόν, το διευθυντήριο της ζωής και της καθημερινότητάς μας, έρχεται με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο και αποκαλύπτει ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου την τελική αποτίμηση του ελλείμματος του 2009, προέκυψε…
από τον σωλήνα.

Ούτε η Κομισιόν, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ούτε κανένας άλλος διεθνείς φορέας, οργανισμός ή… ηγέτης, δεν ζήτησε από τον τότε νεοκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδας να «πειράξει» τα στοιχεία του ελλείμματος, και να εμφανίσει τη «μαύρη τρύπα» των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, πολύ πιο… σκοτεινή από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι «γιατί»; Γιατί έγινε αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου το γνώριζε ή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενήργησε αυτοβούλως; Μήπως δεν το γνώριζε… ούτε ο πρώην «τσάρος»; Δύσκολο, αν ανακαλέσουμε στη μνήμη τις θρυλικές πλέον και εξόχως υπονομευτικές για τη χώρα ατάκες περί «Τιτανικού».

Αν δεν δοθεί από τους ίδιους, τους άμεσα εμπλεκόμενους η απάντηση, προφανώς θα δοθεί από την… πραγματικότητα. Σύμφωνα με την οποία, το «φούσκωμα» του ελλείμματος υπηρέτησε δυο στρατηγικές στοχεύσεις: Το να… κακοποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία εκ των πραγμάτων είχε φορτωθεί τη λαϊκή αποδοκιμασία με τη βαριά ήττα στις εκλογές, αλλά και το να αιτιολογηθεί επαρκώς το… διάγγελμα στο Καστελόριζο. Δηλαδή, η βιαστική προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, που άνοιξε την Κερκόπορτα της ευρωζώνης για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δηλαδή, για τους Αμερικανούς.

Ορισμένες φορές, η πραγματικότητα υπερβαίνει τους πρωταγωνιστές της. Η δε Ιστορία… σηκώνει τα μανίκια για να ξαναγράψει από την αρχή το σύγχρονο κεφάλαιο περί της εθνικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στον τόπο.

http://www.statesmen.gr/

Αρχίζει το σίριαλ της… επόμενης δόσης

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δείτε μόνο πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να επουλωθεί το τραύμα από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας, που στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφυγαν περίπου…
διωκόμενοι από την Ελλάδα, για να τους παρακαλάμε στη συνέχεια να επιστρέψουν.

Το θρίλερ διαρκείας έληξε απόψε, με το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Έτσι, … κουνάμε όλοι μαζί το μαντίλι στο Μνημόνιο Ι, που θα παραχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων τη θέση του στο Μνημόνιο ΙΙ. Επομένως, η επόμενη δόση-μαμούθ δεν θα είναι η 7η, αλλά η 1η της νέας δανειακής σύμβασης.

Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, για να φτάσουμε στο αποψινό θετικό νεύμα των Ευρωπαίων, η χώρα υπέστη μια πρωτοφανή εθνική διαπόμπευση. Με πρόδηλη σύγχυση ανάμεσα στο τι ήταν αλήθεια, και που ξεκινούσε ο εκβιασμός.

Θα ευχόταν κανείς να ανήκαν όλα αυτά στο παρελθόν. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Και τη σκυτάλη παίρνουν πλέον οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Νέες αγωνίες, νέες πιέσεις, νέα τελεσίγραφα, νέο θρίλερ. Η Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου, είναι μια χώρα… στην πρίζα. Μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Μέχρι να αποφασίσουμε να επαναστατήσουμε, φυσικά.

Απίστευτο: Καταψύχθηκε για να τον ξαναζωντανέψουν στο μέλλον...

Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη...του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.

«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»

Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ότι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.

Παρουσίας την ιδέα της Κρυονικής μέσα από ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality».

«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.

«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρέψουν.»

Το Ινστιτούτο Κρυονικής χρεώνει 28.000 δολάρια για την προετοιμασία ενός σώματος και τη μακροχρόνια αποθήκευσή του σε ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου στους -160 βαθμούς Κελσίου. Ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε ήταν η μητέρα του Ettinger, που πέθανε το 1977, ενώ ο επιστήμονας έχει καταψύξει και τις δύο συζύγους του.
odontovourtsa.blogspot.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

τρελη κουρσα


Το βίντεο με την γκόμενα που της βγαίνει το στήθος έξω χωρίς λογοκρισία






Το βίντεο της χθεσινής ανάρτησης με την γκομενα που τις βγαινει το στηθος εξω στο Toyota Supra αυτη τη φορα χωρις λογοκρισία. Ακατάλληλο για ανηλίκους !!!







Ανακαλυψαμε την ταυτοτητα της γκομενας που ειναι μοντέλο και λέγεται Manizha Faraday ..Και βέβαια σας έχουμε και φωτο της ΕΔΩ 

Nigel Farage-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ


89019 
   

FINANCIAL TIMES-ΣOΚ!
H ευρωζώνη απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από τη κατάρρευση. Ο γαλλογερμανικός άξονας βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=329021

Ζωή μόλις δέκα ημερών έχει η ευρωζώνη σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times, Wolfgang Münchau, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι ο γαλλογερμανικός άξονας βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.
 
Ο Wolfgang Munchau πιστεύει ότι η κατάρρευση θα είναι αναπόφευκτη καθώς το τραπεζικό σύστημα έχει χτυπηθεί ανελέητα και οι χώρες της Ευρωζώνης που πραγματικά θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο έχουν εξαντληθεί από την έλλειψη ρευστού.
 
 
«Μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά "σταμάτησε να λειτουργεί" και ο χρόνος τελειώνει. Αν δεν συμβεί κάτι δραστικό και άμεσα μόνο τρεις είναι οι λύσεις για τη σωτηρία της Ευρωζώνης, καθώς η εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στην Ευρώπη έχει χαθεί», τονίζει ο αρθρογράφος. Οι τρεις λύσεις που προτείνει είναι: η άνευ περιορισμών παρέμβαση της ΕΚΤ, η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες και έκδοση ευρωομολόγου.
 
 
«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέρει να φτάσει σε μια συμφωνία στις 9 Δεκέμβρη, τότε ίσως η Ευρωζώνη επιβιώσει. Οι ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν σε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα και οι «Μερκοζί» να ξεπεράσουν τον εαυτό τους το επόμενο διάστημα. Η Ευρωζώνη λοιπόν χρειάζεται άμεσα την άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων, αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, απαιτείται ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ επιτακτική είναι η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση. Εν μέρει η τελευταία λύση θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο. Η «πληγή» της Ιταλίας μας φωνάζει ότι ο χρόνος τελειώνει, μένουν το πολύ δέκα ημέρες», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) και γιατί είναι κρίσιμη στρατηγικά

Η συζήτηση για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επανέρχεται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο επιτακτικά, υπό το βάρος και των μεταβολών που επιφέρουν στις...
γεωπολιτικές ισορροπίες της ευρύτερης περιοχής τα αποτελέσματα των ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

1. Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ);
Η ΑΟΖ ως έννοια υιοθετήθηκε από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι κανονισμοί που την διέπουν περιλαμβάνονται στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, του 1982. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εξέλιξη των ρυθμίσεων που μέχρι τότε περιλαμβάνονταν στο Διεθνές Δίκαιο Αλιείας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέες οικονομικές και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν παράκτια κράτη.

2. Ποια είναι η έκταση της ΑΟΖ;
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η ΑΟΖ του παράκτιου κράτους μπορεί να φθάσει τα 200 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης, από τις οποίες μετριέται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Το δικαίωμα σε ΑΟΖ διαθέτουν τα ηπειρωτικά εδάφη ενός κράτους, αλλά και τα νησιά που είναι στην επικράτειά του και συντηρούν από μόνα τους ζωή.

3. Τι δικαιώματα έχει κάθε κράτος εντός της δικής του ΑΟΖ;
Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρεται σε κυριαρχικά δικαιώματα του παράκτιου κράτους, όσον αφορά την εξερεύνηση και τη διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη, των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας, αλλά και στην εξερεύνηση και την οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας ανέμων. Το παράκτιο κράτος έχει, επίσης, δικαιοδοσία για τοποθέτηση και χρήση τεχνητών νησιών, έχει όμως και την υποχρέωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση. Τα κυριαρχικά δικαιώματα, που αφορούν κατά κύριο λόγο οικονομικούς σκοπούς, δεν σημαίνουν πλήρη κυριαρχία και, ως εκ τούτου, πέρα από τα όσα προβλέπονται από τη Σύμβαση, συνεχίζουν να ισχύουν και να εφαρμόζονται και εντός της ΑΟΖ οι κανόνες που ισχύουν για τις ανοιχτές θάλασσες.

4. Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας;
Τα δικαιώματα του κράτους υπάρχουν στην υφαλοκρηπίδα εξ υπαρχής (ab initio) και αυτοδικαίως (ipso facto), ενώ στην ΑΟΖ μόνον κατόπιν σχετικής διακήρυξης. Το παράκτιο κράτος μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα χωρίς να έχει ΑΟΖ, ενώ το αντίστροφο δεν είναι δυνατόν. Στο θέμα τις εκμετάλλευσης φυσικών πόρων στον βυθό και το υπέδαφος και στο ζήτημα της οριοθέτησης, οι προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας συμπίπτουν για τις δύο ζώνες. Στον τομέα των υδρογονανθράκων, όλα τα δικαιώματα κατοχυρώνονται από την υφαλοκρηπίδα.

5. Η Ελλάδα διαθέτει ΑΟΖ;
Οχι. Διαθέτει, όπως κάθε παράκτιο κράτος, το δικαίωμα να κηρύξει ΑΟΖ και κανένα άλλο κράτος ή οργανισμός δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα. Σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, που υφίσταται αυτομάτως για κάθε παράκτιο κράτος, η ΑΟΖ δεν υφίσταται εάν δεν κηρυχθεί από το εν λόγω κράτος. Μέχρι να γίνει αυτό, η περιοχή στην οποία θα μπορούσε να οριοθετηθεί η ΑΟΖ θεωρείται ανοιχτή θάλασσα.

6. Η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει ΑΟΖ σε εύρος 200 ναυτικών μιλίων;
Πρακτικά όχι, διότι τα 200 ναυτικά μίλια είναι το μέγιστο εύρος που μπορεί να φθάνει η ΑΟΖ ενός παράκτιου κράτους. Το εύρος αυτό υπόκειται σε περιορισμούς όταν οι ΑΟΖ παράκτιων κρατών επικαλύπτονται. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται οριοθέτηση, είτε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των γειτονικών κρατών είτε με παραπομπή της διαφοράς σε δικαστήριο ή διαιτησία. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή με την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Δεν έχει καθορίσει ΑΟΖ ούτε έχει διαπραγματευθεί για την οριοθέτησή της με Τουρκία και Ιταλία. Εφθασε σε συμφωνία πριν από μερικά χρόνια με την Αλβανία, η οποία όμως έχει «παγώσει», έπειτα από ακυρωτική απόφαση του εκεί Ανωτάτου Δικαστηρίου.

7. Ορίζεται από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας πώς οριοθετείται η ΑΟΖ σε περίπτωση επικάλυψης;
Οχι. Ωστόσο, με βάση τις αποφάσεις δικαστηρίων, φαίνεται ότι αποκτά εθιμική ισχύ η κατ' αρχήν χρήση της μέσης γραμμής. Σε υποθέσεις που έχουν επιλυθεί διά της δικαστικής οδού φαίνεται να λαμβάνονται υπ' όψιν και άλλοι παράγοντες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ιδέα της δίκαιης λύσης.
('Aρθρο της Δώρας Aντωνίου, στην εφημερίδα ''Καθημερινή'', 24 Ιαν. 2011)

Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία
του Ιωαννη Ν. Γρηγοριάδη
Το ξαφνικό ενδιαφέρον μερίδος της εγχωρίου αρθρογραφίας για τη χάραξη της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στην περιοχή του Καστελλορίζου (Μεγίστης επί το ελληνικότερον) παρουσιάζεται σαν να προασπίζει ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα, είναι μία ακόμη προσπάθεια εκτροχιασμού μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγματεύσεως για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο. Αυτό όμως που πραγματικά εκπλήσσει είναι η προχειρότης των ισχυρισμών και των χαρακτηρισμών. Ενδεικτικά, και στον βαθμό που επιτρέπει ο περιορισμένος χώρος της επιφυλλίδος αυτής: Η αντικατάσταση της αναφοράς στο Καστελλόριζο με τον όρο «νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου» προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ωστόσο, μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Πέραν της Μεγίστης, του Αγίου Γεωργίου (Ρω), της Στρογγυλής και μερικών βραχονησίδων στην είσοδο του λιμένος της Μεγίστης, υπάρχουν οι νήσοι Καράβολα (Κέκοβα), Αλιμενταριά, Δασειά και πολλές βραχονησίδες οι οποίες παραχωρήθηκαν στην Τουρκία βάσει της ιταλοτουρκικής συμφωνίας του 1932. Προκαλεί πραγματικά έκπληξη πώς «διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί επί του διεθνούς δικαίου» οι οποίοι διετύπωσαν και προτάσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος δεν μπήκαν στον κόπο καν να μελετήσουν την ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 ή έστω να δουν ένα χάρτη της περιοχής στο Διαδίκτυο. Είναι και αυτή μια άποψη περί υπευθυνότητος.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η καλλιεργούμενη υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με το μέγεθος του υποθαλασσίου ορυκτού πλούτου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Δημιουργείται η εντύπωση ότι δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου βρίσκονται στον βυθό της ανατολικής Μεσογείου και ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα μετατρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο σε κάτι ανάλογο της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπού Ντάμπι. Η ύπαρξη εκμεταλλευσίμων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο είναι πιθανή, αλλά όχι βεβαία. Αυτό που είναι ακόμη λιγότερο βέβαιο είναι ότι οι ποσότητες που θα βρεθούν θα είναι τέτοιες, ώστε να αλλάξουν τις στρατηγικές και οικονομικές ισορροπίες στην περιοχή. Δεν παραξενεύει τους «ειδικούς» αναλυτές γιατί καμιά από τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες δεν σπεύδει να εξασφαλίσει δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης από τις χώρες που ήδη έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ τους, αν όντως οι ενδείξεις είναι τόσο θετικές;

Σε νομικό επίπεδο, αυτό που ουσιαστικά προτείνεται με την έκκληση για άμεση χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ ισοδυναμεί με μονομερή καταγγελία των διμερών διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος. Ετσι, η Ελλάς θα επιτρέψει στην Τουρκία να παρουσιασθεί ως το μέρος που όντως ενδιαφέρεται για την ειρηνική επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο.

Εκεί, όμως, που η ανευθυνότητα συναντά την αναισχυντία είναι η συστηματική σπίλωση και απόπειρα ηθικής εξοντώσεως αντιφρονούντων ακαδημαϊκών, διπλωματών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Φαίνεται ότι οι εν λόγω «ειδικοί» διαθέτουν μία ειδική συσκευή (ας την ονομάσουμε «ελληνόμετρο»), η οποία όχι μόνον αμετακλήτως ορίζει τι αποτελεί το εθνικό συμφέρον, αλλά μετράει και τον βαθμό της εθνικής συνειδήσεως του καθενός. Ετσι, «προδότες» και «αργυρώνητοι» χαρακτηρίζονται ακαδημαϊκοί με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, οι οποίοι προτίμησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να αγωνισθούν για ένα καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο σε συνθήκες αντίξοες, παρά να αποδράσουν στην Εσπερία, απολαμβάνοντας ξένες βασιλικές τιμές. Εφαρμόζονται και εδώ οι αλήστου μνήμης γκαιμπελικές πρακτικές: Λάσπη, λάσπη και όλο και κάτι θα κολλήσει.

Επειδή όμως στην Ελλάδα η μνήμη είναι συχνά βραχεία: Οι κύκλοι αυτοί αντιτάχθηκαν σε κάθε πρόσφατη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και καπηλεύθηκαν τη μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας, την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πέτυχαν να εκτροχιάσουν τη συμβιβαστική λύση του Μακεδονικού, το 1993, υπό όρους που η ελληνική διπλωματία σήμερα ούτε μπορεί να ονειρευθεί. Κατατρομοκράτησαν συστηματικά και επί μακρόν την ελληνική κοινή γνώμη με «ισλαμικά τόξα», «Μεγάλες Αλβανίες» και «αποσχιστικά κινήματα στη Θράκη», ενώ η πραγματική μείζων εθνική απειλή, η οποία άλλωστε οδήγησε και στην τουρκική κατοχή του 38% της Κύπρου, προήλθε από επίορκους αξιωματικούς και κάποιους υποστηρικτές τους οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται -με θράσος περισσό- ως κήνσορες. Και εγκαλούν όσους διαφωνούν μαζί τους για έλλειμμα πατριωτισμού.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν το αβάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών στη μεγάλη πλειοψηφία των ζητημάτων της ελληνοτουρκικής διενέξεως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναδεικνύουν, όμως, περίτρανα το βάθος της πνευματικής κρίσεως η οποία μαστίζει τη χώρα. Τριάντα χρόνια χορτάσαμε από τον λαϊκισμό των αγροτικών μπλόκων, των εργατοπατέρων, των κομματικών φοιτητικών οργανώσεων και της καφενειακού τύπου προσεγγίσεως ζητημάτων μείζονος σημασίας στα ΜΜΕ. Ο χύδην λαϊκισμός, όμως, ο ψιμυθιωμένος με τίτλους ακαδημαϊκούς και ευγενείας, είναι ό,τι αποκρουστικότερο..

http://www.kalami.net/

Συστατικά καλλυντικών που σοκάρουν

Από τι είναι φτιαγμένα τα καλλυντικά; Αν σας έλεγα από σαλιγκάρια και κόκαλα γουρουνιών θα ανατριχιάζατε; Κι όμως το έκκριμα του σαλιγκαριού χρησιμοποιείται σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες, μέρη του σώματος σκαθαριών αποτελούν συστατικά των κραγιόν και ένα σωρό άλλα μέρη ζώων καταλήγουν στο πρόσωπο και το σώμα μας κάθε μέρα...
Για αιώνες, προϊόντα και συστατικά που δεν μπορούμε να διανοηθούμε χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία της κοσμετολογίας. Το γεγονός ότι είναι φυσικά και όχι χημικά παράγωγα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν είναι και επικίνδυνα. Για παράδειγμα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και ο μόλυβδος είναι πια αναγνωρισμένα σαν επικίνδυνα. Θα υποθέταμε λοιπόν ότι δεν αποτελούν πια συστατικά των make up, των κρεμών ή του κραγιόν μας, σωστά; Λάθος!
Αν ψάξουμε λίγο βαθύτερα ανακαλύπτουμε σοκαριστικά γεγονότα. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι πολλά από τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς είναι παράνομα και επικίνδυνα, δεν αναγράφονται όμως πουθενά στην σύσταση των προϊόντων για τον απλό λόγο ότι δεν αποτελούν «ενεργά συστατικά» κι έτσι καταλήγουμε να μην ξέρουμε τι βάζουμε στο πρόσωπό μας.

Μέταλλα
Ίχνη, «αμελητέες ποσότητες» τοξικών μετάλλων όπως υδράργυρος, αρσενικό, βηρύλλιο, κάδμιο και μόλυβδος βρέθηκαν σε πολλά προϊόντα κοσμετολογίας μετά από έρευνα καναδικού πανεπιστημίου. Επειδή θεωρούνται «ακούσιες προσμείξεις», η νομοθεσία επιτρέπει στις εταιρίες να μην τα αναφέρουν στην λίστα των συστατικών. Παρά το γεγονός ότι είναι αμελητέες ποσότητες, τα βαρέα μέταλλα όταν συσσωρεύονται με την χρήση σε βάθος χρόνου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.

Δυναμίτης
Ο διατομίτης είναι ένα από τα δύο συστατικά για να φτιαχτεί ο δυναμίτης. Αποτελεί όμως και συστατικό στις οδοντόκρεμες, τα αποσμητικά, πούδρες και προϊόντα απολέπισης.
Εκτός της κοσμετολογίας χρησιμοποιείται σαν σταθεροποιητικό της νιτρογλυκερίνης και στιλβωτικό μετάλλων στη βιομηχανία, σαν λίπασμα και εντομοκτόνο στην γεωργία.

Ζελατίνη
Η ζελατίνη φτιάχνεται από βρασμένο δέρμα και κόκκαλα χοίρων και βοοειδών. Πριν αηδιάσετε κοιτάξτε τα συστατικά των σαμπουάν, των μαλακτικών κρεμών για τα μαλλιά, των κραγιόν και των ξεβαφτικών νυχιών. Αν γράφουν «υδρολυμένο κολλαγόνο» μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Εμετός φάλαινας
Το ξέρατε ότι το βασικό συστατικό πολλών αρωμάτων είναι ο εμετός φάλαινας, που απλώς τον «βάφτισαν» με το λιγότερο αηδιαστικό όνομα "Άμβρα"; Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι απλώς αναμασημένη τροφή που βγαίνει από το στόμα της φάλαινας, αλλά ότι μπορεί να βγει και από τον πρωκτό της. Και κοστίζει μια περιουσία!

Λίπος φώκιας
Το λίπος της φώκιας είναι πλούσιο σε Ωμέγα3 λιπαρά και χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες ομορφιάς. Δίνει στο δέρμα τροφή και το κάνει να δείχνει απαλό και λαμπερό. Πόσες θυσίες, αυτών των χαριτωμένων και υπο εξαφάνιση πλασμάτων, χρειάζονται στον βωμό της γυναικείας ματαιοδοξίας;

Περιττώματα αηδονιού
Σαλόνια ομορφιάς της Ν. Υόρκης βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη των πλούσιων πελατισσών τους για να βάλουν στα πρόσωπά τους… κουτσουλιές! Αποξηραμένα περιττώματα αηδονιών χρησιμοποιούνταν από τους Ιάπωνες ηθοποιούς Kabuki (όλες έχουμε δει ιάπωνες ηθοποιούς με τα κάτασπρα πουδραρισμένα πρόσωπα, σωστά;). Επειδή τα περιττώματα των αηδονιών περιέχουν το αμινοξύ "γουανίνη", που χρησιμοποιείται σαν συστατικό αντιγήρανσης.

Σπέρμα ταύρου (και ανθρώπου)
Η πρωτεΐνη που περιέχεται στο σπέρμα του ταύρου ενδείκνυται για την θεραπεία των θαμπών και άτονων μαλλιών. Και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία.
Από την άλλη το ανθρώπινο σπέρμα περιέχει σπερμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται σε «fancy» προϊόντα περιποίησης προσώπου.

Πλακούντας
Με συστατικά που συμβάλουν στην ανανέωση των κυττάρων, πλακούντες προβάτων (αλλά και ανθρώπινοι) χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από προϊόντα αντιγήρανσης. Ακροβυστία
Ακροβυστία είναι το δέρμα που καλύπτει την βάλανο του πέους και αφαιρείται με την διαδικασία της περιτομής. Πριν μια 20ετία περίπου η ακροβυστίες, με συστατικά που συμβάλλουν στην ανανέωση και γέννηση νέων κυττάρων, χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αντιγηραντικών και αντιρυτιδικών κρεμών.
fe-mail.gr 

Η Ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει

του Δημήτρη Μυ
Παρακολουθούμε – μάλλον χωρίς να συνειδητοποιούμε την επικίνδυνη σημασία της – τη γερμανική προσπάθεια για την αναθεώρηση των Συνθηκών που συνθέτουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Θα δείχναμε όλοι μας μεγαλύτερη προσοχή αν βλέπαμε τις Συνθήκες της Ε.Ε. ως την πολιτική αρχιτεκτονική της (αν)οικοδόμησης της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ενδιαφέρον μας – και η ανησυχία μας – θα έπρεπε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν είχαμε κατά νου ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος προέκυψε ως αποτέλεσμα των Συνθηκών (σκληροί όροι συνθηκολόγησης) που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Γερμανία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα η κυρίαρχη στο οικονομικό επίπεδο Γερμανία θεωρεί πως έφτασε η ώρα να ξαναγράψει (αναθεωρήσει) κατά το συμφέρον της τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και να επιβάλει τον πολιτικό της έλεγχο σε όλη την Ευρώπη. Το Βερολίνο, αν και δεν θα έπρεπε, ξεχνά ότι σπανίως τέτοιας έκτασης αναθεωρήσεις Συνθηκών γίνεται απλώς με μελάνι....

Η Γερμανική Ευρώπη

Το Βερολίνο, αξιοποιώντας την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σπεύδει να επιβάλει την (πολιτική) ηγεμονία του. Η αλλαγή των Συνθηκών που προωθεί μοιάζει με όρους που επιβάλλονται σε ηττημένους.

Από διπλωματικής άποψης (σύμφωνα με τον ορισμό της Βικιπαίδεια) Συνθήκη (Convention ή Treaty) χαρακτηρίζεται κάθε συμφωνία που παρέχει συγκλίνουσες βουλήσεις ή σύμπτωση δύο ή περισσοτέρων υποκειμένων (μερών) του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και το έγγραφο, στο κείμενο του οποίου διατυπώνονται αυτές.

Το Βερολίνο και ο στενός πυρήνας των Βορειοευρωπαίων, με τη Γαλλία από κοντά (χωρίς να είναι βέβαιη η μακροημέρευση του γαλλογερμανικού άξονα), έχοντας τινάξει στον αέρα τις οικονομίες της περιφέρειας, τώρα, προκειμένου να τις... διασώσουν, ζητούν ως αντάλλαγμα συνθηκολόγηση. Δηλαδή απόλυτο δημοσιονομικό και πολιτικό έλεγχο. Σαν νικητές πολέμου. Με το «έτσι θέλω» και πέρα από όσα περί αναθεώρησης προβλέπουν οι ίδιες οι Συνθήκες.

Ξεχνούν, προφανώς, οι Γερμανοί πού οδηγήθηκαν (μαζί με ολόκληρο τον κόσμο) ως συνέπεια των δυσβάσταχτων συνθηκών που τους επιβλήθηκαν από τους νικητές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου...

Τι είδους αναθεώρηση;

Κατά την ευρεία έννοια Αναθεώρηση Συνθήκης ονομάζεται κάθε τροποποίηση των διατάξεων συγκεκριμένης Συνθήκης που μπορεί να επέλθει μόνο κατόπιν κοινής συμφωνίας των κρατών που την έχουν συνομολογήσει.

Κατά τη «στενή ερμηνεία» του όρου, αναθεώρηση σημαίνει τροποποίηση των διατάξεων της συγκεκριμένης συνθήκης ή άλλων συνθηκών σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη συγκεκριμένη συνθήκη ειδική διαδικασία. Δηλαδή διαδικασία που προβλέπει η ίδια η Συνθήκη είτε αμέσως είτε μετά την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Το άρθρο 48 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τη νομική βάση η οποία επιτρέπει τη σύγκληση διάσκεψης των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών - μελών (Διακυβερνητικής Διάσκεψης, ΔΚΔ) με στόχο την αναθεώρηση των Συνθηκών. Προβλέπει ότι κάθε κράτος μέλος, ή η Επιτροπή, μπορεί να υποβάλει στο Συμβούλιο σχέδια που να βαίνουν προς την κατεύθυνση μιας τέτοιας αναθεώρησης.

Εάν το Συμβούλιο, ύστερα από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, διατυπώσει ευνοϊκή γνώμη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου συγκαλεί τη Διάσκεψη. Στη συνέχεια η έναρξη ισχύος των τυχόν τροποποιήσεων των συνθηκών επέρχεται δύο μήνες μετά την επικύρωσή τους από όλα τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς κανόνες τους.

Επικίνδυνη ιστορική αμνησία

Οι γερμανικές δημοκρατικές ευαισθησίες εξανεμίζονται όσο πολλαπλασιάζεται η γερμανική ισχύς και δημιουργείται, με αφορμή την κρίση χρέους, το παράθυρο ευκαιρίας για τη δημιουργία της «γερμανικής Ευρώπης». Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, περί δημοκρατικών διαδικασιών αναθεώρησης των συνθηκών με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ισότιμων μελών - μερών πάνε περίπατο.

Οι διαδικασίες της εκτροπής έχουν ήδη αρχίσει, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Παπαδήμου και την Ιταλία με την κυβέρνηση Μόντι.

Οι χώρες της περιφέρειας είναι προορισμένες να διακυβερνηθούν από γερμανικές μαριονέτες, οι οποίες θα υπογράψουν όσα το Βερολίνο σχεδιάζει και απαιτεί... Οι λαοί της περιφέρειας της γερμανικής Ευρώπης προορίζονται να πληρώσουν το υψηλό τίμημα της γερμανικής προστασίας. Πόσο διέφερε άραγε ο πολιτικός στόχος του Τρίτου Ράιχ από τη σημερινή επιδίωξη του Βερολίνου;

Η γερμανική ελίτ επανακάμπτει στο προσκήνιο της ιστορίας ξεχνώντας ένα οδυνηρό ιστορικό μάθημα, στο οποίο η ίδια υποβλήθηκε με την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την ακρίβεια το Βερολίνο φαίνεται να ξεχνά ποιες ήταν οι συνέπειες των σκληρών όρων υποταγής που του επιβλήθηκαν το 1919.

Αξίζει να θυμηθούμε συνοπτικά τι έγινε πριν σχεδόν 100 χρόνια, καθώς η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Η συνθήκη ειρήνης που υπογράφτηκε από την ηττημένη στον πόλεμο Γερμανία ήταν ηΣυνθήκη των Βερσαλλιών την 28η Ιουνίου του 1919. Υπογράφτηκε μεταξύ των Συμμάχων και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με αυτή, η Γερμανία υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις 226 δισ. χρυσών μάρκων για τις καταστροφές που προκάλεσε στη διάρκεια του πολέμου, να μειώσει τον στρατό της σε 100.000 άνδρεςκαι τον στόλο της σε δυναμικό 108.000 τόνων.

Υποχρεώθηκε επίσης σε μεγάλες εδαφικές παραχωρήσεις: έχασε περίπου 75.000 τ.χλμ. του εδάφους της, με πληθυσμό 7.000.000 κατ. (το μεγαλύτερο μέρος παραχωρήθηκε στην Πολωνία και τη Γαλλία) και όλες τις αποικίες της, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος (73% του εδάφους και 47% του πληθυσμού) πήρε η Αγγλία.

Οι υπόλοιποι όροι της συνθήκης αφορούσαν τη διεθνοποίηση των ποταμών της Γερμανίας, τηναποστρατικοποίηση της περιοχής της Ρηνανίας για 15 χρόνια, τη δήμευση των κάθε είδους γερμανικών αξιών στο εξωτερικό, την παράδοση του 90% του γερμανικού εμπορικού στόλου στους Συμμάχους σε αντάλλαγμα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα συμμαχικά εμπορικά πλοία στη διάρκεια του πολέμου. Επιπλέον η Γερμανία περιορίστηκε αυστηρά τόσο σε θέματα διεθνούς εμπορίου όσο και σε στρατιωτικές δυνάμεις και οργάνωση.

Η νέα «νέα τάξη»

Το ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το αποτέλεσμα της ναζιστικής προσπάθειαςαναθεώρησης των Συνθηκών του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε στη Γερμανία τη διχοτόμησή της και στον κόσμο μια ψυχροπολεμική αρχιτεκτονική και την ισορροπία του (πυρηνικού) τρόμου.

Για μεγάλο διάστημα αυτής της περιόδου η Δυτική Γερμανία υπήρξε αμερικανικό προτεκτοράτο και προκεχωρημένο φυλάκιο στον «πόλεμο» της Δύσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία βοηθήθηκε να ανοικοδομηθεί και να ανακάμψει οικονομικά. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η επανένωση της Γερμανίας σηματοδότησαν την επανέναρξη της προσπάθειας του Βερολίνου για κυριαρχία.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μια ιστορική στιγμή, κατά την οποία δύο μεγάλες ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρες,Γερμανία και Ρωσία (ήδη στρατηγικοί εταίροι, ειδικά στον τομέα της ενέργειας και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας), οι οποίες σε διαφορετικές ιστορικές στιγμές ηττήθηκαν από τις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Ψυχρό Πόλεμο αντίστοιχα, επανακάμπτουν στο προσκήνιο και είναι έτοιμες να αμφισβητήσουν την τάξη που επέβαλαν οι νικητές.

Η οικονομική κρίση που χτυπά τις ΗΠΑ – αν και δεν περιορίζει τις στρατιωτικές δυνατότητες της αμερικανικής υπερδύναμης – δημιουργεί σε Βερολίνο και Μόσχα μεγάλους πειρασμούς για επανασχεδιασμό του ευρωπαϊκού χάρτη. Πού θα οδηγήσουν αυτές οι αναθεωρητικές τάσεις; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Η ανάγνωση της Ιστορίας, ωστόσο, μόνο σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις και σκέψεις οδηγεί...

http://topontiki.gr/

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011


Α. Φώσκολος: "3 φορές μεγαλύτερα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ν. Κρήτης από εκείνα της Νορβηγίας

Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για την τυχόν ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης... πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια με κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνεργασία με τα Τεχνικά Επιμελητήρια Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης προσκάλεσαν τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία μελετών μεγάλων διεθνών εταιρειών σύμφωνα με τα οποία στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους, νότια της Κρήτης υπάρχουν μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα κοιτάσματα αυτά είναι τρείς φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στη Νορβηγία χώρα που παράγει από τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Κρήτη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών θα μπορεί να ενισχύει την οικονομία της χώρας με δεκάδες δις ευρώ σε μηνιαία βάση.

Στην διάλεξη του ο κ. Φώσκολος είπε ότι η Ελλάδα καλύπτει τις ανάγκες της με 3,5 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, ενώ οι Ευρώπη χρειάζεται 1 τρις σε ετήσια βάση. Ποσότητες που μπορούν να καλύψουν το κοιτάσματα νότια της Κρήτης.

« Το νησί μας θα έχει ιδιαίτερα κεκτημένα από τα κοιτάσματα αυτά και συγκεκριμένα το 20% κάτι που σημαίνει 1,2 δις το χρόνο τουλάχιστον για 25 χρόνια εφόσον αξιοποιήσουμε το σύνολο των κοιτασμάτων που υπάρχουν» ανέφερε ο καθηγητής.

Στην παρουσίαση στο μέγαρο της Περιφέρειας μίλησε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Δυτικής Κρήτης Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Παύλος Παυλάκης ο οποίος και υπερθεμάτισε των στοιχείων που παρουσίασε ο κ. Φώσκολος ενώ αναφέρθηκε στα θέματα ΑΟΖ (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι με πολύ ενδιαφέρον ακούμε τις απόψεις του καθηγητή κ. Φώσκολου, ενώ και η Κυβέρνηση είναι ενημερωμένη και παρακολουθεί το ζήτημα.

«Για το θέμα έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μανιάτη και περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ευχόμαστε όλοι τα αποτελέσματα να είναι θετικά και στην πράξη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για να προσθέσει: «Είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά για την χώρα και την Κρήτη. Όμως θα πρέπει να είμαστε και εγκρατείς καθώς θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των ερευνών που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή» κατέληξε .

Την σημερινή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης οι βουλευτές Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης και Φραγκίσκος Παρασύρης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα διαχείρησης στερεών αποβλήτων Βιργινία Μανασάκη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
flashnews.gr