Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε ακόμα κι αν είστε νεκρός

Γιατί οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ!
Μεγαλώστε ένα δεντράκι!
Η εταιρεία Bios Urn έχει μια πρόταση για σας: “μπείτε” σε ένα μεταλλικό γλαστράκι (εντάξει όχι εσείς ακριβώς, η στάχτη σας), με χώμα και το σπόρο από ένα δεντράκι. Μπορείτε – εφόσον μεριμνήσετε εγκαίρως βέβαια…- να επιλέξετε τι είδους δεντράκι θέλετε.
Το όλο πακέτο στοιχίζει περίπου 200 δολάρια.

Κάτι ρετρό: δίσκος βινυλίου

Και πάλι πρέπει πρώτα να γίνετε στάχτη. Και κατόπιν βινύλιο! Η εταιρεία Andvinyly διαφημίζει την… υπηρεσία της αυτή ως “Pressed for Time” (Συμπίεση χρόνου σε ελεύθερη μετάφραση). Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πακέτα προσφοράς και – βέβαια- μπορείτε να διαλέξετε τι τραγούδι θα γίνετε!

Εικονική πραγματικότητα… Μ.Θ. (μετά θάνατον)

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάποιον να καθορίσει τη μετά θάνατον ψηφιακή… συνέχεια της ζωής του.
Ακόμη και το Facebook διαθέτει μια ειδική λειτουργία που διατηρεί το προφίλ κάποιου… εις μνήμην, ακόμη και μετά το θάνατο του.

Βιδωθείτε στο έδαφος

Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής… φερέτρων (ωραία δουλειά), Donald Scruggs, προτείνει φέρετρα σε σχήμα βίδας. Τα οφέλη: μικρότερο κόστος εκσκαφής (η δική μας ερώτηση είναι: και ποιος νοιάζεται, έτσι και αλλιώς άλλος πληρώνει), περιορίζει τον απαιτούμενο χώρο ταφής (κι όμως σε πολλά νεκροταφεία υπάρχει πρόβλημα χώρου) αλλά και επιτρέπει την ταφή σε όποιο μέρος μπορείτε να φανταστείτε (κάπου με θέα ας πούμε;).

Παγώστε (σ)το χρόνο

Αν η αποτέφρωση σας φαίνεται πολύ… της κόλασης, υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση: ο αιώνιος πάγος! Η σουηδική εταιρεία Promessa υπόσχεται να σας καταψύξει στους – 18° Κελσίου και μετά να σας βυθίσει σε υγρό άζωτο.

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

Δεν είναι καιροί για έξοδα. Και οι κηδείες στοιχίζουν ακριβά. Και επειδή το ερώτημα είναι πάντα “ποιος πληρώνει το μάρμαρο;”, η απάντηση είναι κανείς! Ένα νεκροταφείο στην Αυστραλία προτείνει: τάφος μόνο από χώμα, χωρίς πλάκες και σταυρούς. Και πώς θα σας βρίσκουν οι δικοί σας να σας επισκεφτούν; Μα με GPS! Μια συσκευή μπαίνει σε κάθε φέρετρο και οι οικείοι του αποθανόντος κρατούν μια έτερη συσκευή ειδικά ρυθμισμένη για να εντοπίζουν.
Το νεκροταφείο σημειώνει πως δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση… κακής λειτουργίας του δορυφόρου.

Κάντε το όπως οι Φαραώ!

Γιατί δηλαδή, καλύτερος ήταν ο Τουταγχαμών; Η εταιρεία Summum υπόσχεται να σας κάνει μούμια! “Μια σύνθεση ιατρικής τεχνολογίας, σύγχρονης χημείας και τέχνης!” υπόσχεται η εταιρεία.

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Οι άνθρωποι μπορεί όχι αλλά τα διαμάντια είναι… Άρα, γίνετε διαμάντι για να επιτύχετε το “για πάντα”! Τα διαμάντια LifeGem φτιάχνονται αποκλειστικά από άνθρακα δικής σας… παραγωγής (τη στάχτη σας για να είμαστε ακριβείς). Ανάλογα τα καράτια που θέλετε να… γίνετε θα πληρώσετε από 2.500 έως και 20.000 δολάρια. Μα τι είναι 20.000 δολάρια μπροστά στην αιωνιότητα;

Ξεκινήστε έναν… κοραλλιογενή ύφαλο

Αν ανέκαθεν αγαπούσατε τη θάλασσα περάστε το υπόλοιπο της αιωνιότητας στον πυθμένα της. Η εταιρεία Eternal Reefs αναλαμβάνει να σκορπίσει τη στάχτη σας σε έναν νέο κοραλλιογενή ύφαλο. Μπορείτε άμα θέλετε να ζητήσετε και ειδική ταμπέλα- επιτύμβιο.
Η εξόφληση γίνεται και σε δόσεις (ποιος εγγυάται την πληρωμή τους; ρωτάμε εμείς).

Επιστρέψτε άμεσα στην τροφική αλυσίδα

Στο Θιβέτ, όπου παραδοσιακά τα ξύλα για φέρετρα ήταν λίγα και η γη πολύ παγωμένη για ταφές, οι Θιβετιανοί – από αρχαιοτάτων χρόνων- τεμαχίζουν το νεκρό και τον αφήνουν στις ψηλές κορφές βορά στα όρνια…
Οικολογική συνείδηση είπαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου